Продукти

Производство

Фирмата разполага и със собствени овощни градини, разположени на площ от 340 дка трайни насаждения от избрани сортове череши и сливи. Разполагаме с технология за грижа за градините според всички изисквания на днешната агронаука, инвестирайки в съоръжения срещу замръзване и автоматизирана линия за обработка, сортиране, калибриране, успокояване и опаковане на плодовете.

Череши

годишно производство

Сортовете череши са „Ван“, „Бинг“ и „Самит“.

Сливи

годишно производство

Сортовете сливи са „Чачанска лепотица“, „Стенли“, „Нансийска Мирабел“

Нансийска Мирабела

Мирабелата е малък златистожълт сорт слива, ценен за приятния си аромат и сладък вкус с леки нотки на мед. Тези плодове са познати с плътното си жълто месо и се използват както за директна консумация, така и за компоти, нектари, ракия, ликьори и сушене.

Пазарът на плодове

Нашите традиционни пазари на плодове са големите вериги в страната, както и за износ. Продукцията от овощните градини е сертифицирана от Global GAP, стандартът е насочен към осигуряване на безопасността на продукта, контрол върху пестицидите, опазване на околната среда, ефективна система за следене и осигуряване на безопасни и здравословни условия на работното място за работниците. МЕГАФРУТ ООД има социален сертификат BSCI. Компанията има своя 28-годишен опит, умения и възможности и се стреми да разшири пазарите, като същевременно фокусира усилията си върху търговци на едро и дистрибутори.